AQARA HUBS MATTER: Любимите ни хъбове стават Matter-enabled с нов софтуерен ъпдейт

10.09.2021 16:50:27

AQARA HUBS MATTER: Любимите ни хъбове стават Matter-enabled с нов софтуерен ъпдейт

Като официален представител на AQARA за България е наша работа (и удоволствие) да ви разказваме последните новини около любимата марка. А тази ни прави особено щастливи: от AQARA току що обявиха, че в двата им основни хъба – M1S и M2 – ще се интегрира сертификационния протокол Matter. Тази работа ще се случи безболезнено, със софтуерен ъпдейт, след който хъбовете ще направят някои от добрите стари аксесоари на AQARA Маттер-съвместими.

Естествено, от AQARA не допускат никаква дискриминация и ще направят и черните, и белите хъбове да Matter, за което евалла ;)

КАКВО Е MATTER

Matter, известен доскоро като Project CHIP (Connected Home over IP), е нов стандарт за IoT (Internet of Things) устройства с отворен код и сигурна връзка. От Aqara заявиха, че споделят визията на Matter за създаване на обединяващ език за цялата смарт хоум индустрия, с което драстично ще се подобри изживяването на всички умни домакини.

В световната Matter общност вече има над 200 компании, сред тях и AQARA, които се обединиха около целта да увеличат оперативната съвместимост между устройствата и системите за умен дом от различни марки. Като смарт хоум каузисти подкрепяме инициативата с две ръце, защото тази унификация е супер улесняваща и няма как да не доведе до повече умни домове в световен мащаб. А колкото по-умни са домовете, толкова по-свободни са хората.

ЩЕ ПРЕЦАКА ЛИ MATTER ZIGBEE?

Не. Първите дъщерни устройства на AQARA, които ще станат Matter-съвместими, включват най-новите им сензори, стенни ключове и смарт контакти, но от марката най-официално обещаха, че интеграцията няма да наруши нито грам сегашната работа на AQARA смарт системите и съществуващите Zigbee устройства ще продължават да си работят по мед и масло.

КОГА?

OTA актуализацията за хъбовете M2 и M1S ще бъде достъпна малко след старта на програмата за сертифициране на Matter. А тя, според Connectivity Standards Alliance (CSA), ще дойде през първата половина на 2022, заедно с първите Matter-сертифицирани устройства. Като част от работната група на  Matter, Aqara активно следи най-новите разработки и спецификации на протокола, за да осигури безпроблемен старт догодина.

А ние чакаме и потриваме ръце доволно J

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Новини

Новини - последни ъпдейти в устройствата за умен дом

AQARA HUBS MATTER: Любимите ни хъбове стават Matter-enabled с нов софтуерен ъпдейт

AQARA HUBS MATTER: Любимите ни хъбове стават Matter-enabled с нов софтуерен ъпде

Като официален представител на AQARA за България е наша работа (и удоволствие) да ви разказваме последните новини около любимата марка. А тази ни прави осо Като официален представител на AQARA за България е наша работа (и удоволствие) да ви разказваме последните новини около любимата марка. А тази ни прави осо 2021-09-10T16:50:39+03:00 AQARA HUBS MATTER: Любимите ни хъбове стават Matter-enabled с нов софтуерен ъпдейт

<p><span>Като официален представител на </span>AQARA <span>за България е наша работа (и удоволствие) да ви разказваме последните новини около любимата марка. А тази ни прави особено щастливи: от </span>AQARA <span>току що обявиха, че в двата им основни хъба &ndash; </span>M1S <span>и </span>M2 &ndash; <span>ще се интегрира сертификационния протокол </span>Matter. <span>Тази работа ще се случи безболезнено, със софтуерен ъпдейт, след който хъбовете ще направят някои от добрите стари аксесоари на </span>AQARA <span>Маттер-съвместими. </span></p> <p><span>Естествено, от </span>AQARA <span>не допускат никаква дискриминация и ще направят и черните, и белите хъбове да </span>Matter, <span>за което евалла ;)</span></p> <p><strong><span>КАКВО Е </span></strong><strong>MATTER</strong></p> <p><span>Matter, известен доскоро като Project CHIP (Connected Home over IP), е нов стандарт за IoT (</span>Internet of Things<span>) устройства с отворен код и сигурна връзка. От Aqara заявиха, че споделят визията на Matter за създаване на обединяващ език за цялата смарт хоум индустрия, с което драстично ще се подобри изживяването на всички умни домакини. </span></p> <p><span>В световната Matter общност вече има над 200 компании, сред тях и </span>AQARA, <span>които се обединиха около целта да увеличат оперативната съвместимост между устройствата и системите за умен дом от различни марки. Като смарт хоум каузисти подкрепяме инициативата с две ръце, защото тази унификация е супер улесняваща и няма как да не доведе до повече умни домове в световен мащаб. А колкото по-умни са домовете, толкова по-свободни са хората. </span></p> <p><strong><span>ЩЕ ПРЕЦАКА ЛИ </span></strong><strong>MATTER ZIGBEE?</strong></p> <p><span>Не. Първите дъщерни устройства на </span>AQARA<span>, които ще станат </span>Matter-<span>съвместими</span>, <span>включват най-новите им сензори, стенни ключове и смарт контакти, но от марката най-официално обещаха, че интеграцията няма да наруши нито грам сегашната работа на </span>AQARA <span>смарт системите и съществуващите </span>Zigbee <span>устройства ще продължават да си работят по мед и масло. </span></p> <p><strong><span>КОГА?</span></strong></p> <p><span>OTA актуализацията за хъбовете M2 и M1S ще бъде достъпна малко след старта на програмата за сертифициране на Matter. А тя, според Connectivity Standards Alliance (CSA), ще дойде през първата половина на 2022, заедно с първите </span>Matter-<span>сертифицирани устройства. Като част от работната група на </span>&nbsp;Matter<span>, Aqara активно следи най-новите разработки и спецификации на протокола, за да осигури безпроблемен старт догодина. </span></p> <p><span>А ние чакаме и потриваме ръце доволно </span>J</p>

Сравнение на продукти