Сортиране

Категории

Производители

Вид

Ценови диапазон

Цвят

Nuki

Клавиатура за смарт ключалка Nuki Keypad 2.0
ЗАЩО СИ СТРУВА Ключът е в нея: С тази клавиатура забравяте веднъж завинаги за търсенето на ключове, ровенето за ...
319,00 лв.
Nuki Smart Lock 3.0 Pro
ЗАЩО СИ СТРУВА Ключът към еволюцията: Nuki 3.0 Pro идва с вграден WiFi модул, който ѝ позволява да прави всичко ...
591,00 лв.
Смарт ключалка Nuki 3.0
ЗАЩО СМАРТ КЛЮЧАЛКАТА NUKI 3.0 СИ СТРУВА Невидимият иконом:   Умната ключалка Nuki разпознава смартфона ви и ...
339,00 лв.
Смарт хъб NUKI BRIDGE
ЗАЩО СИ СТРУВА Удобство отвсякъде: Nuki Bridge ви спестява много тичане и надпревари с времето – можете да ...
209,00 лв.
Очаквайте скоро
Nuki Power Pack white
ЗАЩО СИ СТРУВА 6 месеца с 1 движение: Nuki Power Pack е добре дошла във всеки дом с ключалка на Nuki, независимо ...
106,00 лв.
Nuki Door Sensor
ЗАЩО СИ СТРУВА Двойна доза сигурност: В комбинация с Nuki Smart Lock 3.0 сензорът за врата ви позволява да следите ...
89,00 лв.
Смарт домофон Nuki Opener
ЗАЩО СИ СТРУВА Вход свободен: Nuki Opener прави входната врата на жилищната ви сграда умна. А това ви освобождава ...
229,00 лв.
По заявка
NUKI клавиатура
ЗАЩО СИ СТРУВА Ключът е в нея: С тази клавиатура забравяте веднъж завинаги за търсенето на ключове, ровенето за ...
160,00 лв.
NUKI FOB
ЗАЩО СИ СТРУВА Смартфоните не са за всеки: За бабата, която вече не е за смартфон, и за бебето, което още не е. ...
89,00 лв.

Nuki

Има много какво да се разкаже за създателите на първата смарт ключалка в света, а историята им е супер мотивираща. Това е историята на едни хора, пред които вратите изобщо не се отварят сами. Те обаче някак си минават през всички тях. За да намерят начин да ги отваряме автоматично.   Компанията е основана в Граз, Австрия от братята Мартин и Юрген Панси, през съвсем недалечната 2014. Идеята се ражда внезапно един ден, в който Мартин за застава пред вратата на дома си, за да установи, че ПАК си е забравил ключовете в офиса. „Добре, де, защо никой не е измислил начин човек да си отключва със смартфон?!“ пита се той. За всеобщо щастие двамата с брат му са серийни предприемачи и експерти в сферата на дигиталните и мобилните решения. Така че вместо да се вайкат, просто сядат и го измислят. Nuki стартира под името Noki (no key) само с 8 души екип и напук на всички предупреждения, че „няма как да стане“, „вие знаете ли колко е сложна една ключалка?!“ и „кой ще ти купува ключалки онлайн, бе, момче?“ Макар че никой освен екипът им не им вярва, братята Панси са убедени, че ще е велико да се създаде електронна ключалка, която да се монтира на обикновена врата и да работи без физически ключове. Затова започват да търсят партньор, който да има опит с подобен хардуер, за предпочитане компания с име и авторитет. Е, не откриват такъв. И този път, вместо да помрънкат и да се откажат, те решават да проверят нещо по-важно: какво мислят хората за идеята и дали биха си купували такъв продукт. Затова през 2015 започват кампания в Kickstarter с таргет 125 000 Евро. Таргетът е достигнат за няколко часа. А в края на кампанията са събрани 3 пъти повече средства – достатъчно, за да се разработи първата серия ключалки. Мнението на хората е повече от ясно. Това, което не е ясно, си остава хардуерът. Търсенето на партньор продължава да удря на камък, докато накрая става ясно, че Noki ще трябва да си го разработят сами. За целта им се налага да разширят екипа си с много и много сериозни специалисти. Затова компанията се отваря за външно финансиране. И го получава. Междувременно смелите им идеи получават доста гласност, а името Noki започва да се появява все повече в публичното пространство. Чуват го и акулите и от дълбините изплува Nokia с претенции към името, което звучи твърде близко. Братята решават, че вместо да станат съдебен обяд за акулата, просто ще си сменят името. Така се ражда Nuki (new key). През ноември 2016 първата партида смарт ключалки са готови. А от там нататък положението е напред, нагоре и настрани. Компанията завзема все повече и повече нови пазари в целия свят и продължава да произвежда нишови продукти, които да карат вратите да се отварят пред нас сами. Междувременно жъне награди за дизайн и сертификати за сигурност, става предпочитан партньор за титани като Apple и Airbnb и така нататък и така нататък.
Nuki Изображение

Има много какво да се разкаже за създателите на първата смарт ключалка в света, а историята им е супер мотивираща. Това е историята на едни хора, пред които вратите изобщо не се отварят сами. Те обаче някак си минават през всички тях. За да намерят начин да ги отваряме автоматично.  

Компанията е основана в Граз, Австрия от братята Мартин и Юрген Панси, през съвсем недалечната 2014. Идеята се ражда внезапно един ден, в който Мартин за застава пред вратата на дома си, за да установи, че ПАК си е забравил ключовете в офиса. „Добре, де, защо никой не е измислил начин човек да си отключва със смартфон?!“ пита се той. За всеобщо щастие двамата с брат му са серийни предприемачи и експерти в сферата на дигиталните и мобилните решения.

Така че вместо да се вайкат, просто сядат и го измислят. Nuki стартира под името Noki (no key) само с 8 души екип и напук на всички предупреждения, че „няма как да стане“, „вие знаете ли колко е сложна една ключалка?!“ и „кой ще ти купува ключалки онлайн, бе, момче?“

Макар че никой освен екипът им не им вярва, братята Панси са убедени, че ще е велико да се създаде електронна ключалка, която да се монтира на обикновена врата и да работи без физически ключове. Затова започват да търсят партньор, който да има опит с подобен хардуер, за предпочитане компания с име и авторитет. Е, не откриват такъв.

И този път, вместо да помрънкат и да се откажат, те решават да проверят нещо по-важно: какво мислят хората за идеята и дали биха си купували такъв продукт. Затова през 2015 започват кампания в Kickstarter с таргет 125 000 Евро.

Таргетът е достигнат за няколко часа. А в края на кампанията са събрани 3 пъти повече средства – достатъчно, за да се разработи първата серия ключалки. Мнението на хората е повече от ясно.

Това, което не е ясно, си остава хардуерът. Търсенето на партньор продължава да удря на камък, докато накрая става ясно, че Noki ще трябва да си го разработят сами. За целта им се налага да разширят екипа си с много и много сериозни специалисти. Затова компанията се отваря за външно финансиране. И го получава.

Междувременно смелите им идеи получават доста гласност, а името Noki започва да се появява все повече в публичното пространство. Чуват го и акулите и от дълбините изплува Nokia с претенции към името, което звучи твърде близко. Братята решават, че вместо да станат съдебен обяд за акулата, просто ще си сменят името.

Така се ражда Nuki (new key).

През ноември 2016 първата партида смарт ключалки са готови. А от там нататък положението е напред, нагоре и настрани. Компанията завзема все повече и повече нови пазари в целия свят и продължава да произвежда нишови продукти, които да карат вратите да се отварят пред нас сами.

Междувременно жъне награди за дизайн и сертификати за сигурност, става предпочитан партньор за титани като Apple и Airbnb и така нататък и така нататък.

Сравнение на продукти