Сортиране

Категории

Производители

Вид

Ценови диапазон

Tado

Tado

Свикнали сме да мислим за автомобилите като най-сериозния замърсител на въздуха. Да, ама не! В Европа отоплението и охлаждането на сгради представлява половината от енергийното потребление на континента. А това го поставя поне с едни гърди пред транспорта в кофти класацията на източниците на въглеродни емисии. Мисията на tado° е да намали щетата. На тази идея е подчинено приложението tado°, около което пък са проектирани всички смарт аксесоари на компанията. Те предлагат изумителни функционалности, като прочутият  Geofencing,   при който отоплението се изключва автоматично, когато tado° засече, че последният от домакинството излиза, и се включва отново, когато първият се прибере. Освен това tado° следи прогнозите за времето и регулира отоплението и охлаждането спрямо тях, за да пести енергия, засича отворени прозорци и ви напомня да изключите радиатора или климатика, съветва ви как да поддържате въздуха у дома оптимално здравословен и даже следи нивото на полени навън. Според независимо проучване на Fraunhofer Institute for Building Physics, смарт термостата на tado° пести до 31% от разходите за отопление.  tado ° е основана в Мюнхен от Кристиан Дейлман, Йоханес Шварц и Валентин Савадски през 2011. Името на марката произлиза от японския поздрав "tadaima" (нещо като „Прибрах се!“) и "okaeri" ("Добре дошъл у дома"), понеже още тогава ключовото им решение е  Geofencing. През 2012 излиза първото, а през 2014 – второто поколение смарт термостати tado° ,   които са предназначени за домове със собствена отоплителна система на газ или друг вид гориво. През 2015 и 2016 излизат съответно смарт контролерите им за климатик и смарт радиаторните термостати, които пък са за домове на централно отопление.
Tado Изображение

Свикнали сме да мислим за автомобилите като най-сериозния замърсител на въздуха. Да, ама не! В Европа отоплението и охлаждането на сгради представлява половината от енергийното потребление на континента. А това го поставя поне с едни гърди пред транспорта в кофти класацията на източниците на въглеродни емисии.

Мисията на tado° е да намали щетата. На тази идея е подчинено приложението tado°, около което пък са проектирани всички смарт аксесоари на компанията. Те предлагат изумителни функционалности, като прочутият Geofencing, при който отоплението се изключва автоматично, когато tado° засече, че последният от домакинството излиза, и се включва отново, когато първият се прибере. Освен това tado° следи прогнозите за времето и регулира отоплението и охлаждането спрямо тях, за да пести енергия, засича отворени прозорци и ви напомня да изключите радиатора или климатика, съветва ви как да поддържате въздуха у дома оптимално здравословен и даже следи нивото на полени навън. Според независимо проучване на Fraunhofer Institute for Building Physics, смарт термостата на tado° пести до 31% от разходите за отопление. 

tado ° е основана в Мюнхен от Кристиан Дейлман, Йоханес Шварц и Валентин Савадски през 2011. Името на марката произлиза от японския поздрав "tadaima" (нещо като „Прибрах се!“) и "okaeri" ("Добре дошъл у дома"), понеже още тогава ключовото им решение е Geofencing.

През 2012 излиза първото, а през 2014 – второто поколение смарт термостати tado°, които са предназначени за домове със собствена отоплителна система на газ или друг вид гориво. През 2015 и 2016 излизат съответно смарт контролерите им за климатик и смарт радиаторните термостати, които пък са за домове на централно отопление.

Сравнение на продукти